На тържествена церемония във Факултета по дентална медицина при Медицински университет

...
На тържествена церемония във Факултета по дентална медицина при Медицински университет
Коментари Харесай

29 студенти завършиха курс по лазерна дентална медицина

На тържествена гала във Факултета по дентална медицина при Медицински университет – Пловдив зам.-ректорът по научноизследователска активност проф. доктор Благой Маринов връчи документите на сполучливо завършилите факултативния Курс по лазерна дентална медицина 29 студенти.

Проф. Маринов пожела на бъдещите дентални лекари да запазят своя възторг и жаждата си за познания, цитирайки думите на Айнщайн, че като продължаваме да учим, ние продължаваме да бъдем интелектуално живи във всяка възраст.

Проф. доктор Георги Томов, шеф на Лазерния център, който е част от научноизследователската конструкция на НИМУ–Пловдив, също насочи своите сърдечни пожелания за триумф към приключилите от единадесетия випуск на факултативния курс. 

Обучението по лазерна дентална медицина е въведено във ФДМ под формата на факултатив през 2012 година и от самото си начало до момента се радва на голям триумф измежду студентите.

Ръководството на Медицински университет – Пловдив продължава да влага средства и да поддържа активността на Центъра, който разполага със седем лазерни апарата и е най-модерният от този вид в Източна Европа. 

Вече 12 години Лазерният център във ФДМ сполучливо извършва задачата си за повишение качеството на образователната активност и подтиква интереса на студентите и на университетския състав на ФДМ към научноизследователска кариера. 

Осем докторантури, свързани с лазерната дентална медицина, към този момент са сполучливо завършени, а идната обществена отбрана на деветата – „ Механизми на успеваемост на фотодинамичната терапия в нехирургичното пародонтално лекуване “ с създател доктор Михаил Танев, следва тази седмица.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР